Kolagen Hydrolizowane Peptydy.
Hydrolizowane peptydy kolagenowe, proszek zawiera czyste peptydy kolagenowe hydrolizowane enzymatycznie, pozyskiwane ze skóry krów karmionych wyłącznie trawą, 40 porcji
Doskonałe źródło peptydów kolagenowych
Nasz kolagen pochodzi od krów, które cały rok pasą się na pastwiskach i hodowane są zgodnie z restrykcyjnymi zasadami. Posiada certyfikat GRASSFED od LIAF Control (członek American Grassfed Association). W hodowli nie są używane hormony, steroidy i antybiotyki. Zwierzęta podlegają stałej opiece weterynaryjnej. Proszek zawiera wyłącznie peptydy kolagenowe, nie skleja się w grudki, łatwy do rozprowadzenia w ciepłych i zimnych płynach. Aglomerowany. Neutralny smak i zapach.
Ilość: 400 g (40 porcji)
Kupuj taniej w OUTLET
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO
Bezpieczne zakupy
Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS
14 dni na zwrot
Kolagen aglomerowany
Większość preparatów z kolagenem cechuje charakterystyczny, nie wszystkim odpowiadający zapach i smak. Kolagen aglomerowany wyróżnia całkowicie neutralny zapach i smak. Został on poddany hydrolizie enzymatycznej i dzięki temu dodanie go do potrawy nie powoduje zmiany jej konsystencji czy walorów smakowych, co ma miejsce w przypadku innych kolagenów. Sprawia to, że nasz kolagen łatwo włączysz do swojej diety, możesz go dodać do różnych potraw i płynów, zarówno ciepłych, jak i zimnych np. do kawy, jogurtów, zup, sosów czy smoothie.
Lekkostrawny
Dzięki zastosowaniu hydrolizy enzymatycznej Kolagen Hydrolizowane Peptydy jest łatwy do strawienia i skutecznie wchłania się w naszych jelitach. Gotowe wolne peptydy kolagenowe, które zawiera proszek nie obciążają żołądka i mogą być stosowane nawet przez osoby z problemami w układzie trawiennym. Hydrolizowane peptydy kolagenowe cechuje najwyższa biodostępność. Po absorpcji w jelitach i przedostaniu do krwioobiegu są one łatwo wykorzystywane przez organizm do budowy każdego typu kolagenu w miejscu, gdzie jest akurat potrzebny. Średnia masa cząsteczkowa peptydów w naszym preparacie to 3000 daltonów (Da).
Kto potrzebuje kolagenu
Poziom kolagenu w naszym organizmie zaczyna spadać po 35 roku życia. W wieku 60 lat poziom kolagenu w naszym ciele jest o połowę niższy niż w młodości. Utrata kolagenu jest spowodowana nie tylko samym starzeniem się naszego ciała. Ważnym czynnikiem przyczyniającym się do utraty kolagenu jest również nieprawidłowa dieta, w której brakuje ważnych substancji odżywczych, zanieczyszczenia powietrza, wody oraz zanieczyszczenia obecne w żywności, nadmierna ekspozycja na słońce, palenie papierosów a także uwarunkowania genetyczne.
Pomoc dla kości, stawów i mięśni
Kolagen to najważniejsze i najpowszechniejsze białko strukturalne w naszym ciele. Zapewnia siłę i elastyczność naszym kościom, ścięgnom i chrząstkom. Buduje tkankę łączną, sprawia, że nasze ciało jest integralną całością. Odpowiednia dostawa tego białka jest niezbędnym warunkiem utrzymania w dobrej kondycji naszych mięśni i kości.
Zdrowa skóra, włosy i paznokcie
Kolagen stanowi 75% suchej masy skóry. Jest również ważnym składnikiem włosów i paznokci. Z wiekiem nie tylko spada ogólna zawartość kolagenu w naszym ciele ale również zmienia się jego dystrybucja. Zamiast równomiernego, gładkiego rozłożenia włókna kolagenowe zaczynają skupiać się w grupy i ich rozłożenie w skórze staje się nierównomierne. Badania pokazują, że regularna suplementacja kolagenu poprawia jego dystrybucję w skórze a korzystny efekt na skórę widoczny jest już po 14 dniach od jej rozpoczęcia.
Składniki: hydrolizowane peptydy kolagenowe (ze skóry krów karmionych wyłącznie trawą).
Porcja dzienna(10 g, 1 miarka) |
Zawartość |
Kalorie |
155 kJ (36,4 kcal) |
Tłuszcz ogółem | 0 |
Węglowodany | 0 |
Białko, z czego: | 9,1 g |
alanina | 0,76 g |
arginina | 0,7 g |
fenyloalanina* | 0,15 g |
glicyna | 2,12 g |
hydroksylizyna | 0,14 g |
hydroksyprolina | 1,12 g |
histydyna* | 0,08 g |
izoleucyna*^ | 0,11 g |
kwas asparaginowy | 0,41 g |
kwas glutaminowy | 0,91 g |
leucyna*^ | 0,24 g |
lizyna* | 0,3 g |
metionina* | 0,08 g |
prolina | 1,25 g |
seryna | 0,31 g |
treonina* | 0,17 g |
tyrozyna | 0,05 g |
walina*^ | 0,2 g |
*Aminokwasy Egzogenne
^Rozgałęzione Aminokwasy (Branched Chain Amino Acids)
Dawkowanie:
- dorośli - 1 miarka (10 g) dziennie dodana do płynu lub bezpośrednio do potrawy.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Jeśli nie wiesz jaki suplement Igennus wybrać i jak go stosować, możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł