Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Dropsy czekoladowe ze stewią

Cena: 25,20 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie
2 Przedmiotów

Dropsy czekoladowe ze stewią, bez cukru, wegańskie

Rekomendacje dietetyka: bezpieczny dla diabetyków, w diecie ketogennej, niskowęglowodanowej i wysokobiałkowej

Gorzka czekolada w formie dropsów

Doskonałe przy przygotowywaniu bezcukrowych deserów i wypieków

Idealne do czekoladowego fondue

Nie zawiera oleju palmowego i glutenu, bez dodatku cukru

Przyjemny, naturalny smak - słodzone erytrytolem z dodatkiem stewii.

Produkt hiszpański

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Dlaczego dropsy ze stewią od Torras

Jako substancję słodzącą zastosowano w nich erytrytol i glikozydy stewiolowe.

Ekstrakt stewii jest substancją wielokrotnie słodszą od cukru, wystarczy niewielka ilość, by uzyskać słodki smak. Dlatego mimo, że skład produktu wskazuje na niewielki udział stewii (0,027%) odgrywa ona znaczącą role w nadaniu słodkiego smaku temu produktowi.

Zarówno erytrytol, jak i glikozydy stewiolowe są bezkaloryczne i mają bliski zeru indeks glikemiczny, w przeciwieństwie do innych polioli (tzw. alkohole cukrowe, np. ksylitol czy maltitol). Nie powodują próchnicy i nie podnoszą poziomu glukozy we krwi. Są w pełni bezpieczne dla diabetyków oraz dozwolone w diecie ketogenicznej.

Połączenie erytrytolu ze stewią sprawia, że smak czekoladowej polewy, sosu czekoladowego, czy kawałków czekolady w ciasteczkach z dropsami czekoladowymi od Torras w niczym nie ustępuje tradycyjnym wyrobom czekoladowym.

Najlepsi producenci czekolady do jej produkcji używają wyłącznie miazgi kakaowej i masła kakaowego. Inne oleje roślinne, np. olej palmowy, są dodawane do czekolady w celu obniżenia kosztów jej produkcji. Dropsy czekoladowe Torras nie zawierają żadnych innych olejów roślinnych.

Składniki:

miazga kakaowa (min. 60% kakao), substancja słodząca (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy.

Informacja dla alergików:

może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Masa netto: 200 g 

Producent: Torras

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):

  • Kalorie: 424 kcal
  • Tłuszcze: 38 g
  •      z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
  • Węglowodany: 34 g
  •      z czego cukry: <0,5 g
  •      z czego alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 29 g
  • Błonnik: 17 g
  • Białko: 7 g
  • Sól: 0,09 g

Informacje dla diabetyków:

1WW = 250g 1WBT=28g według SGGW

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

Zobacz także

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.