Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Kakao ekologiczne 150 g

13,56 zł
Cena: 8,56 zł Zniżka 5,00 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 13,56 zł / Najniższa przecena w ciągu ostatnich 30 dni: 8,56 zł
3 Przedmiotów

Odtłuszczone kakao ekologiczne w proszku

Rekomendacje dietetyka: bezpieczny dla diabetyków, w diecie niskowęglowodanowej, wysokobiałkowej i bezglutenowej

Super cena - ostatnie sztuki z terminem ważności do listopada 2022

Obniżona zawartość tłuszczu kakaowego- 11%

Doskonałe przy przygotowywaniu bezcukrowych deserów i wypieków

Nie zawiera glutenu i cukru

Wysoka zawartość błonnika

Certyfikat ekologiczny ES-ECO-019-CT

Produkt hiszpański

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Dlaczego warto używać w swojej kuchni kakao

Ziarna kakaowce są bogate w mikroelementy, makroelementy oraz witaminy. Zawierają witaminy z grupy B (b1, B2, B3, B6, PP) oraz witaminą E. Cechuje je również wysoka zawartość magnezu, potasu, fosforu i wapnia. Zawierają ponadto żelazo i z tego powodu są polecane osobom cierpiącym na anemię. Kakao to również bogate źródło błonnika. 

Kakao zawiera teobrominę i kofeinę (niewielka ilość), które działają pobudzająco. Dzięki temu kakao wykazuje korzystny wpływ na kontrakcję i zmniejsza uczucie zmęczenia. Teobromina, w przeciwieństwie do kofeiny, nie zwiększa ciśnienia krwi, dzięki czemu kakao nie wpływa niekorzystnie na rytm serca. Wśród substancji, które zawiera kakao warto także wymienić polifenole, silne antyoksydanty o działaniu przeciwnowotworowym.

W skład kakao wchodzą także takie substancje, jak dopamina, serotonina i tryptofan. Dzięki temu kakao wpływa korzystnie na nasz nastrój, zwiększa poziom endorfin i wpływa korzystnie na metabolizm komódek nerwowych. 

Tłuszcze w kakao

Wśród kwasów tłuszczowych w kakao znajdziemy dobroczynny kwas oleinowym stearynowy czy palmitynowy. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu kakao Torras jest produktem niskokalorycznym i może być z powodzeniem stosowane przez osoby dbające o niską kaloryczność posiłków.

Dlaczego ekologiczne

W uprawach ekologicznych kakaowców nie stosuje się sztucznego nawożenia oraz pestycydów. Możesz mieć pewność, że nasze kakao od Torras zawiera wyłącznie to, co powinno.

Składniki:

ekologiczne odtłuszczone kakao w proszku (zawartość tłuszczu kakaowego: 11%)

Masa netto: 150 g 

Producent: Torras

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):

  • Kalorie: 327 kcal (1360 kJ)
  • Tłuszcze: 11 g
  •      z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
  • Węglowodany: 16 g
  •      z czego cukry: 1 g
  • Błonnik: 32 g
  • Białko: 25 g
  • Sól: 0,12 g

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.