Mąka kokosowa BIO, 400 g
Mąka kokosowa 100% organiczna, certyfikowana, najwyższej jakości
Rekomendacje dietetyka: w diecie ketogenicznej, paleo, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, bezglutenowej, wegańskiej, dla diabetyków
Wytwarzana z świeższych orzechów kokosa.
Delikatna, drobno mielona, aromatyczna.
Częściowo odtłuszczona.
Bogata w białko, błonnik i minerały.
Doskonała do przygotowywania chleba i innych wypieków niskowęglowodanowych, zagęszczania zup i sosów, przygotowywania deserów.
Nie zawiera soi, glutenu, laktozy, bez GMO.
Certyfikat: DE-ÖKO-037, Nicht-EU-Landwirtschaft
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Co wyróżnia naszą mąkę kokosową?
Jest w 100% organiczna i najwyższej jakości. Nasza mąka kokosowa jest bardzo delikatna, drobno mielona. Pochodzi z orzechów kokosa uprawianych na Filipinach. Do produkcji naszej mąki koksowej używane są świeże orzechy kokosowe. Orzechy są wstępnie siekane, wyciskany jest z nich olej, a następnie są mielone.
Jest naturalnie bogata w białko i błonnik oraz zawiera duże ilości minerałów takich, jak magnez, cynk, potas i selen.
Dlaczego mąka kokosowa?
Mąka kokosowa jest całkowicie pozbawiona glutenu i jest doskonałym zamiennikiem mąki pszennej i innych mąk zawierających gluten dla osób chorujących na celiakię, mających trudność z trawieniem glutenu i dbających o swoje zdrowie. Gluten może powodować problemy zdrowotne nawet u osób nie mających takich problemów - badania pokazują, że może uruchamiać odpowiedź immunologiczną organizmu i tym samym przyczyniać się do wielu schorzeń o podłożu zapalnym.
W literaturze naukowej możemy znaleźć wiele informacji dotyczących korzystnego wpływu mąki koksowej na zdrowie. Badania pokazują, że mąka kokosowa działa stabilizująco na poziom glukozy w krwi, poprawia trawienie, wpływa korzystnie na zdrowie układu kardiowaskularnego. Ponadto, stwierdzono, że mąka kokosowa sprzyja utracie wagi a nawet wpływa korzystnie na naszą odporność.
Nasza mąka kokosowa jest doskonałym źródłem białka roślinnego oraz średniołańcuchowych trójglicerydów (MCT), znanych z korzystnego wpływu na nasze zdrowie.
Jak używać w kuchni?
Mąka kokosowa cechuje się wysoką chłonnością wody. Jeśli w przepisach z mąką pszenną zastępujemy ją mąką kokosową, należy uwzględnić tą cechę i użyć więcej wody.
Mąka kokosowa może być stosowana do wypieku pieczywa i ciast niskowęglowodanowych i bezglutenowych. Nadaje się również do zagęszczania zup i sosów. Ze względu na swój aromatyczny smak doskonale nadaje się do przygotowywania deserów i smoothy. Nie musi być poddawana obróbce cieplnej ale temperatura jest dla niej w pełni bezpieczna - nasza mąka jest częściowo odtłuszczona a zawarte w niej tłuszcze cechują się wysoką stabilnością oksydacyjną.
Składniki:
100% organiczna mąka kokosowa
Masa netto: 400 g
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
- Kalorie: 365 kcal
- Tłuszcze: 14,5 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 13,2 g
- Węglowodany: 14,5 g
- z czego cukry: 13,9 g
- Błonnik: 45,1 g
- Białko: 20,9 g
- Sól: 0,10 g
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii