Makaron Adama Eva.
Adams Pasta alla Eva - makaron niskowęglowodanowy o wysokiej zawartości białka z otrębami pszennymi
Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, ketogenicznej, dla diabetyków
Bardzo niska zawartość węglowodanów - 3,2% oraz wysoka zawartość białka - 77% i błonnik - 5,4%
Dzięki zawartości świeżych jaj (20%) doskonały profil aminokwasowy.
Może być przygotowywany jak zwykły makaron, zapewnia uczucie sytości przed długi czas.
Pyszna niskokaloryczna i niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnych makaronów.
Międzynarodowa etykieta Nutri-Score rekomendowana przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Białkowy makaron o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, z białka pszenicznego, białka grochu i jaj, z dodatkiem otrąb pszennych.
Dzięki zawartości białka z grochu i jaj charakteryzuje się doskonałym składem aminokwasów.
Sycący mimo bardzo niskiej zawartości węglowodanów. Wystarczy niewielka porcja Makaronu Adama Eva z dodatkiem zdrowego ulubionego sosu, by stworzyć pełnowartościowy posiłek.
Nie zawiera soi. Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Cechy produktu:
- bardzo niska zawartość węglowodanów
- wysoka zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- sycący
- bez soi
- z błonnikiem
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (3,2 g na 100 g suchego produktu) w porównaniu do tradycyjnego makaronu, który zawiera średnio 70 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
witalne białko pszeniczne, białko z nasion grochu, świeże jaja (20%), otręby pszenne.
Masa netto: 250 g (z 100 g surowego produktu uzyskuje się ok. 290 g gotowego makaronu)
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Alergeny:
pszenica, jaja
Przygotowanie:
Wrzucić makaron do gotującej się wody, dodać do smaku sól i gotować przez 15 minut na lekkim ogniu.
|
Zawartośćw 100g suchego produktu |
Kalorie | 381 kcal |
Tłuszcz ogółem | 6,7 g |
z czego nasycone kwasy tłuszczowe | 1,9 g |
Białko | 77 g |
Węglowodany | 3,2 g |
z czego cukry | 1,1 g |
Błonnik pokarmowy | 5,4 g |
Sól | 0,41 g |
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii