Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Makaron Adama Eva

Cena: 17,25 zł
Brutto
33 Przedmiotów

Adams Pasta alla Eva - makaron niskowęglowodanowy o wysokiej zawartości białka z otrębami pszennymi

Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, ketogenicznej, dla diabetyków

Bardzo niska zawartość węglowodanów - 3,2% oraz wysoka zawartość białka - 77% i błonnik - 5,4%

Dzięki zawartości świeżych jaj  (20%) doskonały profil aminokwasowy.

Może być przygotowywany jak zwykły makaron, zapewnia uczucie sytości przed długi czas.

Pyszna niskokaloryczna i niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnych makaronów.

Międzynarodowa etykieta Nutri-Score rekomendowana przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza). 

Nie zawiera soi i dodatków.

Producent: AdamsBrot UG, Niemcy

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Białkowy makaron o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, z białka pszenicznego, białka grochu i jaj, z dodatkiem otrąb pszennych.

Dzięki zawartości białka z grochu i jaj charakteryzuje się doskonałym składem aminokwasów.

Sycący mimo bardzo niskiej zawartości węglowodanów. Wystarczy niewielka porcja Makaronu Adama Eva z dodatkiem zdrowego ulubionego sosu, by stworzyć pełnowartościowy posiłek.

Nie zawiera soi. Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.

Cechy produktu:

  • bardzo niska zawartość węglowodanów
  • wysoka zawartość białka
  • opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
  • wysoka wartość biologiczna
  • bardzo dobry profil aminokwasowy
  • sycący
  • bez soi
  • z błonnikiem
  • bardzo łatwy w przygotowaniu

* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (3,2 g na 100 g suchego produktu) w porównaniu do tradycyjnego makaronu, który zawiera średnio 70 g węglowodanów na 100 g produktu.

Składniki:

witalne białko pszeniczne, białko z nasion grochu, świeże jaja (20%), otręby pszenne.  

Masa netto: 250 g (z 100 g surowego produktu uzyskuje się ok. 290 g gotowego makaronu)

Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy

Alergeny:

pszenica, jaja

Przygotowanie:

Wrzucić makaron do gotującej się  wody, dodać do smaku sól i gotować przez 15 minut na lekkim ogniu.

                                   

Zawartość

w 100g suchego produktu

Kalorie 381 kcal                    
Tłuszcz ogółem 6,7 g
      z czego nasycone kwasy tłuszczowe 1,9 g
Białko 77 g
Węglowodany 3,2 g
      z czego cukry 1,1 g
Błonnik pokarmowy 5,4 g
Sól 0,41 g

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

Zobacz także

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.