Makaron Adama Vegan
Adams Pasta Vegan - makaron niskowęglowodanowy - białkowy i wegański
Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, ketogenicznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, wegańskiej, dla diabetyków
Niska zawartość węglowodanów - 12,5% oraz wysoka zawartość białka - 67% i błonnik - 12,2%
Może być przygotowywany jak zwykły makaron, zapewnia uczucie sytości przed długi czas.
Konsystencja i smak zbliżone do pełnoziarnistego makaronu z pszenicy durum.
Pyszna niskokaloryczna i niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnych makaronów.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Białkowy makaron o niskiej zawartości węglowodanów, z białka pszenicznego, białka grochu i mąki lnianej.
Dzięki zawartości białka pszenicznego i białka z grochu oraz mąki lnianej charakteryzuje się doskonałym składem aminokwasów i zawiera roślinne kwasy tłuszczowe omega-3.
Sycący mimo niskiej zawartości węglowodanów. Wystarczy niewielka porcja Makaronu Adama Vegan z dodatkiem zdrowego ulubionego sosu, by stworzyć pełnowartościowy posiłek.
Nie zawiera soi. Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Cechy produktu:
- niska zawartość węglowodanów
- wysoka zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- sycący
- bez soi
- wegański
- bogaty w błonnik
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (12,5 g na 100 g suchego produktu) w porównaniu do tradycyjnego makaronu, który zawiera średnio 70 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
białko pszeniczne, białko z nasion grochu, pszenica durum, mąka lniana.
Masa netto: 250 g (z 100 g surowego produktu uzyskuje się ok. 290 g gotowego makaronu)
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Alergeny:
pszenica
Przygotowanie:
Wrzucić makaron do gotującej się wody, dodać do smaku sól i gotować przez 15 minut na lekkim ogniu.
|
Zawartośćw 100g suchego produktu |
Kalorie | 382 kcal |
Tłuszcz ogółem | 4,3 g |
z czego nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
Białko | 67 g |
Węglowodany | 12,5 g |
z czego cukry | 1,9 g |
Błonnik pokarmowy | 12,2 g |
Sól | 0,98 g |
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii