Pizza Adama Avanti
Adams Pizza Avanti - niskowęglowodanowa pizza z drożdżami, bez jajek i bez soi, gotowa mieszanka do wypieku
Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, dla sportowców
Kompletna mieszanka z odtłuszczonej złotej mąki lnianej oraz białka pszenicznego i mlecznego, z dodatkiem błonnika z babki płesznik i bambusa.
Wysoka zawartość błonnika, który wpływa pozytywnie na pracę jelit.
Wystarczy wymieszać z wodą i odrobiną oliwy, pozostawić do wyrośnięcia i upiec.
Zawiera 48% białek, 9,2% błonnika, 0,7% tłuszczu i 2,7% węglowodanów.
Międzynarodowa etykieta Nutri-Score rekomendowana przez WHO - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Bez soi i dodatków.
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Mieszanka do pieczenia pizzy o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów *.
Białko pszeniczne w połączeniu z białkiem mleka i ekologiczną złotą mąką lnianą sprawiają, że mieszanka cechuje się wysoką wartość biologiczną i doskonałym profilem aminokwasów.
Błonnik bambusowy i błonnik z babki płesznik wspomagają trawienie i wpływają pozytywnie na czynność jelit.
Nie zawiera soi i jaj.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Mąka lniana zastosowane w mieszance została odtłuszczona ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w niej tłuszcze. Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE
Cechy produktu:
- lekkostrawny i sycący
- bez soi
- bogaty w błonnik
- bardzo mała zawartość węglowodanów
- duża zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- naturalna zawartość witamin i minerałów
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (2,7 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego ciasta do pizzy, który zawiera średnio 60 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
białko pszeniczne, białko mleczne, złota mąka lniana *, błonnik z nasion babki płesznik, błonnik bambusowy, drożdże, różowa sól krystaliczna. Może zawierać śladowe ilości sezamu (* częściowo odtłuszczona).
Masa netto: 150 g (masa gotowego produktu ok. 250 g, średnica pizzy ok. 30 cm)
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Alergeny:
pszenica, mleko, śladowe ilości sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 180 ml wody i 1 łyżką oliwy z oliwek i wyrób ciasto. Umieść ciasto na papierze do pieczenia na blasze lub na dobrze natłuszczonej blasze i uformuj równomierny placek pizzy. Pozostaw na 20 minut w cieple, żeby ciasto urosło. Połóż na spodzie pizzy to, co lubisz. Piecz w 180 stopniach C (termoobieg) przez ok. 15 min. Gotowe.
|
Zawartośćw 100g gotowego wypieku |
Kalorie | 220 kcal |
Tłuszcz ogółem | 0,7 g |
z czego nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Białko | 48 g |
Węglowodany | 2,7 g |
z czego cukry | 0,04 g |
Błonnik pokarmowy | 9,2 g |
Sól | 0,6 g |
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii