Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

  • Obecnie brak na stanie

Chleb Adama Dunkel

Cena: 15,44 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 15,44 zł
Obecnie brak na stanie

Adams Brot Dunkel - niskowęglowodanowy ciemny chleb, wegański, gotowa mieszanka do wypieku

Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, wegańskiej, dla sportowców

Kompletna mieszanka z odtłuszczonej mąki z nasion słonecznikawitalnego białka pszenicznego.

Bardzo niska zawartość węglowodanów.

Wystarczy wymieszać z wodą, zaczekać aż wyrośnie i upiec.

Zawiera 42 % białek9,5% błonnika, 4 % tłuszczu i 1,1% węglowodanów.

Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza). 

Nie zawiera soi i dodatków.

Producent: AdamsBrot UG, Niemcy

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Chleb Adama Dunkel, czyli ciemny, to wegańska mieszanka z drożdżami, o bardzo małej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka. 

Mieszanka cechuje się wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.

Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.

Zawiera prebiotyczny błonnik jabłkowy i błonnik owsiany.

Nasiona lnu i słonecznika nadają chlebowi lekki i przyjemny smak. Mieszanka stanowi doskonałą bazę do tworzenia różnych wersji według własnych upodobań smakowych. Wystarczy dodać orzechy, cebulę, paprykę, zioła lub cokolwiek innego, co lubisz, aby uzyskać nowy smak.

Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.

Mąka z nasion słonecznika zastosowana w mieszance została odtłuszczona ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w niej tłuszcze. Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE 

Cechy produktu:

  • lekkostrawny
  • bez soi
  • wegański
  • bardzo mała zawartość węglowodanów
  • duża zawartość  białka
  • prebiotyczny błonnik jabłkowy
  • błonnik owsiany
  • opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
  • wysoka wartość biologiczna
  • bardzo dobry profil aminokwasowy
  • naturalna zawartość witamin i minerałów
  • bardzo łatwy w przygotowaniu

* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (1,1 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego podobnego chleba, który zawiera średnio 47 g węglowodanów na 100 g produktu.

Składniki:

witalne białko pszeniczne, organiczna mąka z nasion słonecznika (białko)*, nasiona lnu, nasiona słonecznika, błonnik owsiany, błonnik jabłkowy (prebiotyk), sól kuchenna, drożdże, przyprawy. Może zawierać śladowe ilości sezamu. (*częściowo odtłuszczona)

Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu ok. 400 g)

Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy

Alergeny:

pszenica, śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu

Przygotowanie:

Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 230 ml ciepłej (ok. 30 stopni C) wody. Wyrabiaj ciasto przez ok. 2 minuty. Uformuj bochenek, umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub w dobrze natłuszczonej foremce i przykryj czystą ściereczką. Pozostaw w cieple na ok. 45 minut, żeby wyrósł. Lekko zwilż powierzchnię bochenka wodą. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 40 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (w lodówce). Chleb można zamrażać, najlepiej wcześniej pokrojony na kromki, po uprzednim schłodzeniu do temperatury pokojowej, szczelnie zawinięty.

Nasze rekomendacje:

W celu dobrego wyrośnięcia przed pieczeniem chleb umieść w lekko nagrzanym piekarniku (ok. 45 stopni C).

Przeczytaj więcej o naszych własnych doświadczeniach z mieszankami od AdamsBrot i o tym dlaczego je uwielbiamy w artykule na blogu: MÓJ ULUBIONY CHLEBEK NISKOWĘGLOWODANOWY

                                   

Zawartość

w 100g gotowego wypieku

Kalorie 227 kcal                    
Tłuszcz ogółem 4,0 g
      z czego nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
Białko 42,0 g
Węglowodany 1,1 g
      z czego cukry 0,2 g
Błonnik pokarmowy 9,5 g
Sól 0,8 g

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

Arkadiusz T
2021-07-21

Rewelacyjny chlebek. Ma świetne dla mnie właściwości. Polecam

Napisz recenzję !

Zobacz także

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.