Pizza Adama Adamo bezglutenowa.
Adams Pizza Adamo - niskowęglowodanowa i bezglutenowa pizza bez drożdży, gotowa mieszanka do wypieku
Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, ketogenicznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, bezglutenowej, dla diabetyków
Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianej i z nasion dyni oraz organicznego białka z nasion słonecznika i białka mlecznego.
Wysoka zawartość błonnika.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 27% białek, 14% błonnika, 5,4% tłuszczu i 0,7% węglowodanów.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Bezglutenowa mieszanka do pieczenia pizzy, o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.
Organiczne białko słonecznika, złota mąka lniana i mąka z pestek dyni nadają ciastu do pizzy lekko pikantną nutę i sprawiają, że jest ono przyjemne i chrupiące.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Nie zawiera soi i drożdży.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Mąki zastosowane w mieszance zostały odtłuszczone ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w nich tłuszcze. Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE
Cechy produktu:
- lekkostrawny i sycący
- bez glutenu
- bez soi
- bez drożdży
- wegetariański
- bogaty w błonnik
- bardzo mała zawartość węglowodanów
- duża zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- naturalna zawartość witamin i minerałów
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (1,2 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego ciasta do pizzy, który zawiera średnio 60 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
organiczne białko z nasion słonecznika*, złota mąka lniana *, białko mleczne, białko jajka w proszku, mąka z nasion dyni*, błonnik bambusowy, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), sól krystaliczna, naturalny zakwaszacz: kwas askorbinowy (witamina C). Może zawierać śladowe ilości migdałów, sezamu (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 150 g (masa gotowego produktu ok. 300 g)
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Alergeny:
jaja, mleko, śladowe ilości migdałów i sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 200 ml wody. Umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub na dobrze natłuszczonej blasze i uformuj równomierny placek pizzy. Piecz w 180 stopniach C (termoobieg) przez ok. 8-10 min. Wyjmij z piekarnika i połóż na pizzy to, co lubisz. Dodatkowo piecz w 180 stopniach C (termoobieg) przez kolejne 7-10 minut. Gotowe.
|
Zawartośćw 100g gotowego wypieku |
Kalorie | 783 kJ (187 kcal) |
Tłuszcz ogółem | 5,4 g |
z czego nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
Białko | 27 g |
Węglowodany | 0,7 g |
z czego cukry | 0,3 g |
Błonnik pokarmowy | 14 g |
Sól | 0,9 g |
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii