Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Chleb Adama il Mare bezglutenowy

Cena: 18,35 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 18,35 zł
Stawka Vat obniżona do 0%
19 Przedmiotów

Adams Brot il Mare - niskowęglowodanowy i bezglutenowy chleb z nasionami lnu i ziołami prowansalskimi, gotowa mieszanka do wypieku

Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, ketogenicznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, bezglutenowej, dla diabetyków

Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianejkokosowej i z nasion słonecznika

Wysoka zawartość błonnika.

Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.

Zawiera 21,3% białek22% błonnika, 6,2% tłuszczu i 1,3% węglowodanów.

Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).

Nie zawiera soi i dodatków.

Producent: AdamsBrot UG, Niemcy

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Bezglutenowa mieszanka do pieczenia chleba białkowego z nasionami złotego lnu i ziołami prowansalskimi, o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.

Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnikawysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.

Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów. Nie zawiera soi.

Złota mąka lniana, mąka kokosowa oraz z nasion słonecznika w połączeniu z wyrafinowaną mieszanką ziół nadają chlebowi wyjątkowo świeży smak.

Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.

Mąki zastosowane w mieszance zostały odtłuszczone ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w nich tłuszcze. Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE

Cechy produktu:

  • lekkostrawny
  • bezglutenowy
  • bez soi
  • bez drożdży
  • wegetariański
  • bogaty w błonnik
  • bardzo mała zawartość węglowodanów
  • duża zawartość  białka
  • opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
  • wysoka wartość biologiczna
  • bardzo dobry profil aminokwasowy
  • naturalna zawartość witamin i minerałów
  • roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
  • bardzo łatwy w przygotowaniu

* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (1,8 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego chleba, który zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.

Składniki:

złota mąka lniana *, mąka kokosowa*, białko z nasion słonecznika*, koncentrat białka mlecznego, nasiona złotego lnu, sproszkowane jajko (całe), błonnik jabłkowy, błonnik owsiany, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), antyutleniacza: kwas askorbinowy (witamina C), sól krystaliczna, czosnek, zioła. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, sezamu i składniki łupin innych orzechów (* częściowo odtłuszczona).

Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu ok. 450 g)

Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy

Alergeny:

jaja, mleko, śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu

Przygotowanie:

Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 280 ml wody. Uformuj bochenek i umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub w dobrze natłuszczonej foremce. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 45-50 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia. Chleb można zamrażać, najlepiej wcześniej pokrojony na kromki, po uprzednim schłodzeniu do temperatury pokojowej, szczelnie zawinięty.

Nasze rekomendacje: 

Mieszankę wymieszaj z wodą tuż przed włożeniem do piekarnika, nie wcześniej. Uformowany bochenek chleba natnij na całej długości niezbyt ostrym narzędziem, dzięki temu lepiej wyrośnie.

Przeczytaj więcej o naszych własnych doświadczeniach z mieszankami od AdamsBrot i o tym dlaczego je uwielbiamy w artykule na blogu: MÓJ ULUBIONY CHLEBEK NISKOWĘGLOWODANOWY

                                   

Zawartość

w 100g gotowego wypieku

Kalorie 803 kJ (192 kcal)                    
Tłuszcz ogółem 6,2 g
      z czego nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g
Białko 21,3 g
Węglowodany 1,3 g
      z czego cukry 0,9 g
Błonnik pokarmowy 22 g
Sól 0,48 g

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

Zobacz także

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.