Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Chleb Adama Sonnenwald bezglutenowy.

Cena: 17,95 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 17,95 zł
Stawka Vat obniżona do 0%
13 Przedmiotów

Adams Brot Sonnenwald - niskowęglowodanowy i bezglutenowy chleb z ziarnami słonecznika, gotowa mieszanka do wypieku

Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, ketogenicznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, bezglutenowej, dla diabetyków

Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianejkokosowej oraz z nasion dyni i słonecznika.

Zawiera błonnik jabłkowy.

Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.

Zawiera 24 % białka, 21% błonnika, 7,9% tłuszczu i 0,8% węglowodanów.

Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza). 

Nie zawiera soi i dodatków.

Producent: AdamsBrot UG, Niemcy

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Ciemna, bezglutenowa mieszanka do pieczenia chleba białkowego z ziarnami słonecznika i błonnikiem prebiotycznym z bardzo małą ilością węglowodanów.

Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika (prebiotyk), wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.

Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.

Złota mąka lniana, ekologiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa i mąka z pestek dyni w połączeniu z błonnikiem jabłkowym i wyselekcjonowanymi ziarnami słonecznika oraz delikatną mieszanką przypraw nadają chlebowi lekko korzenny smak.

Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.

Mąki zastosowane w mieszance zostały odtłuszczone ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w nich tłuszcze

Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE

Cechy produktu:

  • lekkostrawny
  • bezglutenowy
  • bez soi
  • bez drożdży
  • wegetariański
  • bogaty w błonnik (prebiotyk)
  • bardzo mała zawartość węglowodanów
  • duża zawartość  białka
  • opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
  • wysoka wartość biologiczna
  • bardzo dobry profil aminokwasowy
  • naturalna zawartość witamin i minerałów
  • roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
  • bardzo łatwy w przygotowaniu

* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (0,8 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego chleba, który zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.

Składniki:

złota mąka lniana *, nasiona słonecznika, mąka z nasion słonecznika, mąka z nasion dyni*, całe jajko w proszku, mąka kokosowa*, błonnik jabłkowy, nasiona babki płesznik, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), sól krystaliczna, przyprawy. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu (* częściowo odtłuszczona)

Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu ok. 450 g)

Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy

Alergeny:

jaja, śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu

Przygotowanie:

Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 270 ml wody. Uformuj bochenek i umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub w dobrze natłuszczonej foremce. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 60 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (w lodówce). Chleb można zamrażać, najlepiej wcześniej pokrojony na kromki, po uprzednim schłodzeniu do temperatury pokojowej, szczelnie zawinięty.

Nasze rekomendacje: 

Mieszankę wymieszaj z wodą tuż przed włożeniem do piekarnika, nie wcześniej. Uformowany bochenek chleba natnij na całej długości niezbyt ostrym narzędziem, dzięki temu lepiej wyrośnie.

Przeczytaj więcej o naszych własnych doświadczeniach z mieszankami od AdamsBrot i o tym dlaczego je uwielbiamy w artykule na blogu: MÓJ ULUBIONY CHLEBEK NISKOWĘGLOWODANOWY

                                   

Zawartość

w 100g gotowego wypieku

Kalorie 147 kcal                    
Tłuszcz ogółem 4,5 g
      z czego nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g
Białko 20,6 g
Węglowodany 0,8 g
      z czego cukry 0,8 g
Błonnik pokarmowy 10,4 g
Sól 0,35 g

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

Anna M
2020-08-05

Najlepszy chlebek na diecie ketogenicznej jaki jadłam.

Napisz recenzję !

Zobacz także

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.