Chleb Adama Sonnenwald bezglutenowy.
Adams Brot Sonnenwald - niskowęglowodanowy i bezglutenowy chleb z ziarnami słonecznika, gotowa mieszanka do wypieku
Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, ketogenicznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, bezglutenowej, dla diabetyków
Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianej, kokosowej oraz z nasion dyni i słonecznika.
Zawiera błonnik jabłkowy.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 24 % białka, 21% błonnika, 7,9% tłuszczu i 0,8% węglowodanów.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Ciemna, bezglutenowa mieszanka do pieczenia chleba białkowego z ziarnami słonecznika i błonnikiem prebiotycznym z bardzo małą ilością węglowodanów.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika (prebiotyk), wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Złota mąka lniana, ekologiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa i mąka z pestek dyni w połączeniu z błonnikiem jabłkowym i wyselekcjonowanymi ziarnami słonecznika oraz delikatną mieszanką przypraw nadają chlebowi lekko korzenny smak.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Mąki zastosowane w mieszance zostały odtłuszczone ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w nich tłuszcze.
Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE
Cechy produktu:
- lekkostrawny
- bezglutenowy
- bez soi
- bez drożdży
- wegetariański
- bogaty w błonnik (prebiotyk)
- bardzo mała zawartość węglowodanów
- duża zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- naturalna zawartość witamin i minerałów
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (0,8 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego chleba, który zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
złota mąka lniana *, nasiona słonecznika, mąka z nasion słonecznika, mąka z nasion dyni*, całe jajko w proszku, mąka kokosowa*, błonnik jabłkowy, nasiona babki płesznik, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), sól krystaliczna, przyprawy. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu ok. 450 g)
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Alergeny:
jaja, śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 270 ml wody. Uformuj bochenek i umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub w dobrze natłuszczonej foremce. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 60 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (w lodówce). Chleb można zamrażać, najlepiej wcześniej pokrojony na kromki, po uprzednim schłodzeniu do temperatury pokojowej, szczelnie zawinięty.
Nasze rekomendacje:
Mieszankę wymieszaj z wodą tuż przed włożeniem do piekarnika, nie wcześniej. Uformowany bochenek chleba natnij na całej długości niezbyt ostrym narzędziem, dzięki temu lepiej wyrośnie.
Przeczytaj więcej o naszych własnych doświadczeniach z mieszankami od AdamsBrot i o tym dlaczego je uwielbiamy w artykule na blogu: MÓJ ULUBIONY CHLEBEK NISKOWĘGLOWODANOWY
|
Zawartośćw 100g gotowego wypieku |
Kalorie | 147 kcal |
Tłuszcz ogółem | 4,5 g |
z czego nasycone kwasy tłuszczowe | 1,8 g |
Białko | 20,6 g |
Węglowodany | 0,8 g |
z czego cukry | 0,8 g |
Błonnik pokarmowy | 10,4 g |
Sól | 0,35 g |
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii