Bagietka Adama Orzechowa
Adams Brot Walnuss Baguette - wysokobiałkowa bagietka z orzechami włoskimi, gotowa mieszanka do wypieku
Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, ketogenicznej, dla sportowców
Kompletna mieszanka łącząca zalety witalnego białka pszenicznego, mlecznego i słonecznikowe.
Z wyselekcjonowanymi orzechami włoskimi i błonnikiem jabłkowym - pikantny smak.
Wysoka zawartość białka i błonnika.
Bardzo niska zawartość węglowodanów.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 41% białek, 8,5% błonnika, 6,2% tłuszczu i 0,85% węglowodanów.
Międzynarodowa etykieta Nutri-Score rekomendowana przez WHO - poziom zielony (najlepsza wartość odżywcza).
Bez soi, jajek, cukru i dodatków.
Producent: AdamsBrot UG, Niemcy
Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Bezpieczne zakupy

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

14 dni na zwrot
Wysokobiałkowa i niskowęglowodanowa mieszanka do pieczenia bagietki z orzechami włoskimi oraz błonnikiem owsianym i jabłkowym.
Mieszanka cechuje się bardzo wysoką zawartością białka, wysoką zawartością błonnika i bardzo niską węglowodanów*
Wysoka wartość odżywcza.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Mąka słonecznikowa (białko słonecznikowe) zastosowana w mieszance została odtłuszczone ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w nich tłuszcze. Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE
Cechy produktu:
- lekkostrawny
- bez soi
- bez jajek
- wegetariański
- bogaty w błonnik prebiotyczny
- bardzo mała zawartość węglowodanów
- duża zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- naturalna zawartość witamin i minerałów
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (0,85 g na 100 g wypieku) w porównaniu do tradycyjnego pieczywa, które zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g wypieku.
Składniki:
witalne białko pszeniczne, koncentrat białek mlecznych, białko słonecznikowe *, orzechy włoskie, błonnik owsiany, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, (*częściowo odtłuszczona).
Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu 400 g)
Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy
Alergeny:
pszenica, mleko, orzechy włoskie
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 220 ml ciepłej wody i wyrabiaj ręcznie prze 2 minuty. Uformuj bagietkę umieść ją na papierze do pieczenia na blasze lub w foremce keksówce. Pomocny będzie nasz Błonnik Bambusowy, posyp nim stolnicę i ręce w celu zapobiegania klejenia się ciasta. Na górnej stronie bagietki zrób kilka nacięć w kształcie krzyża. Pozostaw przykrytą ściereczką bagietkę w cieple na 45 min, do wyrośnięcia. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 40-45 min. Przed włożeniem do piekarnika posmaruj powierzchnię bagietki odrobiną wody. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (przy wyższych temperaturach przechowuj w lodówce). Upieczoną bagietkę możesz zamrozić.
Uwaga: podczas pieczenia ciasto zwiększy swoją objętość dwukrotnie, uwzględnij to przy wyborze foremki/blachy.
Przeczytaj więcej o naszych własnych doświadczeniach z mieszankami od AdamsBrot i o tym dlaczego je uwielbiamy w artykule na blogu: MÓJ ULUBIONY CHLEBEK NISKOWĘGLOWODANOWY
|
Zawartośćw 100g gotowej bagietki |
Kalorie | 240 kcal (1004 kJ) |
Tłuszcz ogółem | 6,2 g |
z czego nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
Białko | 41,0 g |
Węglowodany | 0,85g |
z czego cukry | 0,03g |
Błonnik pokarmowy | 8,5 g |
Sól | 0,8 g |
Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.
Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł
Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł
Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł
*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii