Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Bagietka Adama Orzechowa

Cena: 20,10 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

Adams Brot Walnuss Baguette - wysokobiałkowa bagietka z orzechami włoskimi, gotowa mieszanka do wypieku

Rekomendacje dietetyka: w diecie niskokalorycznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, ketogenicznej, dla sportowców

Kompletna mieszanka łącząca zalety witalnego białka pszenicznego, mlecznego i słonecznikowe.

Z wyselekcjonowanymi orzechami włoskimi i błonnikiem jabłkowym - pikantny smak.

Wysoka zawartość białka i błonnika.

Bardzo niska zawartość węglowodanów.

Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.

Zawiera 41% białek, 8,5% błonnika, 6,2% tłuszczu i 0,85% węglowodanów.

Międzynarodowa etykieta Nutri-Score rekomendowana przez WHO - poziom zielony (najlepsza wartość odżywcza).

Bez soi, jajek, cukru i dodatków.

Producent: AdamsBrot UG, Niemcy

Sprawdź warunki PROGRAMU RABATOWEGO

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Dostawa na terenie całej Polski, od 299 zł GRATIS

 

14 dni na zwrot

Wysokobiałkowa i niskowęglowodanowa mieszanka do pieczenia bagietki z orzechami włoskimi oraz błonnikiem owsianym i jabłkowym.

Mieszanka cechuje się bardzo wysoką zawartością białka, wysoką zawartością błonnika i bardzo niską węglowodanów*

Wysoka wartość odżywcza.

Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.

Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.

Mąka słonecznikowa (białko słonecznikowe) zastosowana w mieszance została odtłuszczone ze względu na niekorzystny wpływ wysokiej temperatury na zawarte w nich tłuszcze. Więcej szczegółowych informacji na ten temat znajdziesz w artykule na naszym blogu: CHOLESTEROL A OLEJE ROŚLINNE

Cechy produktu:

  • lekkostrawny
  • bez soi
  • bez jajek
  • wegetariański
  • bogaty w błonnik prebiotyczny
  • bardzo mała zawartość węglowodanów
  • duża zawartość  białka
  • opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
  • wysoka wartość biologiczna
  • bardzo dobry profil aminokwasowy
  • naturalna zawartość witamin i minerałów
  • roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
  • bardzo łatwy w przygotowaniu

* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (0,85 g na 100 g wypieku) w porównaniu do tradycyjnego pieczywa, które zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g wypieku.

Składniki:

witalne białko pszeniczne, koncentrat białek mlecznych, białko słonecznikowe *, orzechy włoskie, błonnik owsiany, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, (*częściowo odtłuszczona). 

Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu 400 g)

Producent: AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy

Alergeny:

pszenica, mleko, orzechy włoskie

Przygotowanie:

Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 220 ml ciepłej wody i wyrabiaj ręcznie prze 2 minuty. Uformuj bagietkę umieść ją na papierze do pieczenia na blasze lub w foremce keksówce. Pomocny będzie nasz Błonnik Bambusowy, posyp nim stolnicę i ręce w celu zapobiegania klejenia się ciasta. Na górnej stronie bagietki zrób kilka nacięć w kształcie krzyża. Pozostaw przykrytą ściereczką bagietkę w cieple na 45 min, do wyrośnięcia. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 40-45 min. Przed włożeniem do piekarnika posmaruj powierzchnię bagietki odrobiną wody. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (przy wyższych temperaturach przechowuj w lodówce). Upieczoną bagietkę możesz zamrozić.

Uwaga: podczas pieczenia ciasto zwiększy swoją objętość dwukrotnie, uwzględnij to przy wyborze foremki/blachy.

Przeczytaj więcej o naszych własnych doświadczeniach z mieszankami od AdamsBrot i o tym dlaczego je uwielbiamy w artykule na blogu: MÓJ ULUBIONY CHLEBEK NISKOWĘGLOWODANOWY

                                   

Zawartość

w 100g gotowej bagietki

Kalorie 240 kcal (1004 kJ)                    
Tłuszcz ogółem 6,2 g
      z czego nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g
Białko 41,0 g
Węglowodany 0,85g
      z czego cukry 0,03g
Błonnik pokarmowy 8,5 g
Sól 0,8 g

Jeśli nie wiesz jaki suplement wybrać i jak go stosować, jeśli potrzebujesz porady dotyczącej odżywiania, jeśli borykasz się z problemami zdrowotnymi i potrzebujesz porady jak sobie z nimi radzić możesz skorzystać z konsultacji udzielanych przez dr Izabelę Dobrowolską, dietetyka, konsultanta naukowego firmy Igennus w Polsce i doktora nauk biologicznych.

Konsultacja dotycząca doboru suplementów Igennus - telefoniczna - 15 minut - 0 zł

Pierwsza konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 1 godzina - 150 zł

Kolejna* konsultacja dietoterapeutyczna - telefoniczna/online/osobista - 45 minut - 100 zł

*w ramach kontynuacji i kontroli przebiegu terapii

W celu umówienia się na konsultację zadzwoń pod nr 507 170 094.

Dodaj recenzję

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone*

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

WITAMY W NASZYM SKLEPIE

Podaj adres e-mail użyty do rejestracji. Otrzymasz tymczasowy link do zresetowania hasła.